top of page

Birøkting i Nord

Birøkting med ski og pulk er nok sjelden vare her i verden. I dag har vi vært inne med bigården for å skifte bunnbrett. Til tross for mye snø har det vært grei temperatur i dag med 7-8 varmegrader. Bunnbrett er den nederste tre-rammen som kuben står på. Den har netting i midten slik at kuben får frisk luft onn hele året, også om vinteren. Men nå på våren er det få bier igjen i kuben. Mange har gått bort i løpet av vinteren og ligger igjen på nettingen i bunnen av kuben. Da bytter vi brettet i tre, med et hjemmelaget bunnbrett i isopor, som er tett. Da øker temperaturen i kuben, biene får en enklere jobb med å holde varmen og de slipper å selv rydde på bunnen.


Når vi bytter bunnbrett sjekker vi også hvor mye mat de har igjen i kuben. De fikk 15-20 kilo sukker i høst. Hos noen er det mye igjen, mens hos andre begynner det å bli tomt.


Biene er ute å flyr litt, og trosser snøen som enda ligger tykt rundt i skogen. De fleste har holdt seg inne i kuben i ca 8 måneder, så det er nok godt å få luft under vingene, samt få gått på do. Det er nok desverre enda lenge til bikubene vil komme skikkelig i gang da temperaturen den neste uken er lav.73 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page